Home

Binnenkort verschijnt hier de nieuwe website van de NMTN

Dit is de site van de Stichting Neuromusculaire Therapeuten Nederland (de NMTN), de beroepsgroep voor Neuromusculaire triggerpointtherapeuten.

De NMTN zet zich in voor therapeuten die zich gespecialiseerd hebben in het identificeren en behandelen van klachten die gerelateerd zijn aan triggerpoints.
Triggerpoints zijn spierknopen die ontstaan zijn door onder andere overbelasting of onderbelasting van spieren, door stress of door verkeerde leefstijl.
Het zijn pijnlijke,

lokale verkrampingen. Triggerpoints die actief zijn, zorgen vaak ook voor pijn op een andere plek in het lichaam dan waar de verkramping zich bevindt.

Dit is de reden dat pijn die veroorzaakt wordt door triggerpoints vaak over het hoofd wordt gezien door zorgverleners die hier geen kennis van hebben.

Als u chronische pijn heeft waarbij andere therapie of medicatie niets heeft geholpen, is de kans groot dat triggerpoints een rol spelen. Op deze site kunt u meer lezen over het ontstaan en de behandeling van triggerpoints. Ons therapeutenbestand kan u verwijzen naar een expert in uw regio.

Therapeuten vinden op deze site informatie over de voordelen en voorwaarden van registratie bij de NMTN. Geregistreerd zijn biedt veel voordelen, waaronder een collectieve beroeps- en vermogensaansprakelijkheidsverzekering, vergoeding van behandelingen door zorgverzekeraars, en ondersteuning in de uitoefening van dit mooie beroep.

"Myofascial trigger points are unbelievably common yet commonly overlooked." — David G. Simons, MD Pionier, onderzoeker en expert op het gebied van pijnbestrijding.