NMTN therapeuten

aanmeldentherapeut

Het beeld van de NMTN therapeut

NMTN is bedoeld voor HBO-conform opgeleide therapeuten die holistisch willen behandelen en uitgaan van een segmentale visie (werken met spier-, zenuw- en gewrichtsstelsel).

NMTN-therapeuten geven behandelingen die ondersteund worden door de wetenschap en gangbare opvattingen over rationeel therapeutisch handelen.

Deze therapie wordt steeds vaker toegepast door therapeuten met een eigen praktijk en door o.a. sportmasseurs en fysiotherapeuten die opgeleid zijn tot Neuromusculair Triggerpointtherapeut. Vaak werkt de therapeut vanuit een holistische visie, waarbij lichaam en geest verbonden zijn.

NMTN is bedoeld voor therapeuten die holistisch willen behandelen en uitgaan van een segmentale visie (werken met spier-, zenuw- en gewrichtsstelsel). NMTN-therapeuten geven behandelingen die ondersteund worden door de wetenschap en gangbare opvattingen over rationeel therapeutisch handelen.

NMTN vindt aansluiting bij het gedachtegoed van onder meer Janet Travell en David Simons, grondleggers van de Triggerpointtherapie en auteurs van het wetenschappelijke standaardwerk Myofascial Pain.

De bekendheid van Neuromusculaire Triggerpointtherapie is de afgelopen jaren enorm toegenomen.